Sales is waarde creëren

Social Media Management

Klantgericht en vernieuwend; zo mag deze training zeker genoemd worden. In 2 dagen komen we tot de kern van hoe u social media omzet in social business. Bent u klaar voor een van de meest energieke trainingen op dit vlak? Wij brengen u de best practice in slechts 2 dagen, zodat u in staat bent om de essentie van de verschillende social media te begrijpen en deze in te zetten voor uw organisatie.

Achtergrond

Social Media als instrument voor ‘Klantwaarde denken’, dat is de rode draad in deze training. Bij ons staat de klant te allen tijde centraal. Dus ook bij het definiëren van een strategie waar social media een onderdeel van uitmaakt. U zult antwoord krijgen op de vragen: Welke netwerken zijn voor u interessant en waar bevindt uw doelgroep zich? Welk netwerk past het beste bij mijn organisatie?

Wat u ook doet, alles moet gebaseerd zijn op dat ene doel dat u voor ogen heeft: conversie. Denk, naast omzet, bijvoorbeeld ook aan leads, gegevens en naamsbekendheid. Hoe maakt u een effectieve landing page, hoe creëert u unieke en kwalitatieve content en hoe pakt u de toon die past bij uw organisatie. In deze training leert u de potentiële klant definitief binnen te halen. We gaan in op het consumentengedrag binnen social media en verkennen het begrip reputatiemanagement. Kortom: u maakt de stap van social media naar social business.

De opleiding wordt gegeven in 4 avonden of  2 hele dagen. Wij gaan een stap verder dan andere opleidingen en combineren het hele proces van analyse tot implementatie. Wij hanteren bij deze opleiding een werkwijze waarbij de thema’s klantwaarde denken, leiderschap, integraal management, inzicht in financiën en innovatie centraal staan. Door met uw medecursisten te discussiëren, ontstaat er een interactief platform en optimale kennisuitwisseling. U kunt de opleiding uitbreiden met individuele coaching op uw werkplek.

Energizing Future Thought Leaders


info@managementbusinessschool.com
https://www.managementbusinessschool.com

De website van Management Busines School maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u?