Sales is waarde creëren

Lijnmanagement advisering voor staffunctionarissen

Kritisch, maar klantgericht. Dat is een passende omschrijving van deze 4-daagse training. Uw organisatie heeft sterk behoefte aan een stafafdeling die meedenkt? Tijdens deze training komen we in 4 dagen tot de kern van hoe u als staffunctionaris klantgerichter kunt handelen. Een team experts leert u de good practice; de basisvaardigheden die u nodig heeft om, rekening houdend met de omgeving, uw klantgerichtheid te verbeteren. Kortom: in 4 dagen krijgt u de basis op orde zodat u kunt vernieuwen en klaar bent voor een succesvolle toekomst.

Achtergrond

In onze visie staat de klant (lees: het lijnmanagement) te allen tijde centraal; dat noemen wij ‘klantwaarde denken’. Door klantwaarde denken in het proces van de stafafdeling toe te passen, krijgt de onderneming beter inzicht in de mogelijke kansen door uw bijdrage. Uw werk zal meer gewaardeerd worden dan nu het geval is. Dankzij de inzichten die u in deze training zult krijgen, zal de ‘wij’- en ‘zij’-cultuur tot het verleden gaan behoren. U creëert op effectieve wijze verbinding vanuit uw vakgebied met de lijn. Dit zal waardecreërend zijn voor u als persoon en voor de organisatie als geheel.

De opleiding wordt gegeven in 8 avonden of 4 hele dagen. Wij gaan een stap verder dan andere opleidingen en combineren het hele proces van analyse tot implementatie. Van analyse, naar uw werkwijze, tot hoe u uw werk inricht en toepast in de praktijk. Wij hanteren bij deze opleiding een werkwijze waarbij de thema’s klantwaarde denken, leiderschap, integraal management, inzicht in financiën en innovatie centraal staan. Door met uw medecursisten te discussiëren, ontstaat er een interactief platform en optimale kennisuitwisseling. U kunt de opleiding uitbreiden met individuele coaching op uw werkplek.

Energizing Future Thought Leaders


info@managementbusinessschool.com
https://www.managementbusinessschool.com

De website van Management Busines School maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u?