Think risk or Vink risk? ™

Veiligheidsmanagement

Waardecreatie of waardeconsolidatie: wat is uw keuze als het gaat om veiligheidsmanagement? Niet alleen worden managers tegenwoordig aangesproken op hun verantwoordelijkheden, ze worden ook vaker aansprakelijk gesteld voor de gevolgen van hun keuzes. Bij steeds meer onderzoeken naar de oorzaken van ongevallen en incidenten wordt gekeken naar de wijze waarop het management omgaat met veiligheidsmanagement en de controle hiervan. Om aan de discussie over veiligheid deel te kunnen nemen is het noodzakelijk dat het managementteam beschikt over een zekere basiskennis en over inzicht. De opleiding Veiligheidsmanagement behoort in onze visie daarom thuis in het rijtje ‘verplichte kwalificaties’ van elke manager.

Achtergrond

Bij elke activiteit bestaat een kans dat er iets mis gaat. Als u geen enkel risico wilt lopen, bestaat er maar één mogelijkheid: stoppen met alle activiteiten. Absolute veiligheid (100%) bestaat niet. Men kan niet leven zonder voortdurend blootgesteld te worden aan één of meerdere risico’s. De kunst is juist om daar op een verantwoorde en weloverwogen manier mee om te gaat. Maar hoe doet u dat? Waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat doet u als het mis dreigt te gaan? Wanneer zijn uw inspanningen voldoende?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden heeft u een gedegen kennis over en inzicht in nodig over veiligheid, crisis response en operationele risicomanagement. Bij de meeste managementopleidingen wordt hier onvoldoende aandacht aan besteed. Vandaar dat de opleiding Veiligheidsmanagement een uitstekende aanvulling is op uw kwalificaties.

De opleiding wordt gegeven in 12 bijeenkomsten.

 

Energizing Future Thought Leaders


info@managementbusinessschool.com
https://www.managementbusinessschool.com

De website van Management Busines School maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u?