Think risk or Vink risk? ™

Audit Committees voor een nieuw Governance-tijdperk

Bestuurlijk en effectief; dat is een zeer treffende omschrijving van onze 4-daagse Audit Committees voor een nieuw Governance- tijdperk. Deze training leert u in enkele dagen de opzet en werking van een auditcomité doorgronden. Met deze good practice op zak bent u klaar voor uw succesvolle toekomst.

Achtergrond

Het is uw plicht om te komen tot een goede verhouding tussen checks en balances, om zo uiteindelijk ook een goedkeurende verklaring te kunnen geven over een onderneming. Het is daarom cruciaal om de risico’s van de onderneming te kennen. Echter als lid van het auditcomité bent u niet echt meer werkzaam in de organisatie. Hoe herkent u dan toch de belangrijkste risico’s?

Niet alleen u vraagt om helderheid, ook de andere externe toezichthouder vragen om helderheid over het ‘control framework’. Ook banken en accountants willen er zeker van zijn dat de interne beheersing op orde is. Vanuit diverse Governance-codes bent u als lid van de raad verplicht om een uitspraak te doen over de effectiviteit van het risicomanagementproces. Bent u hiertoe in staat? Weet u of de organisatie voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving? Hoe gaat u om met het bestuur rondom deze materie? Hoe bepaalt u welke informatiestroom de juiste is en wat nodig is voor uw rol?

De opleiding wordt gegeven in 8 avonden of 4 hele dagen. Wij gaan een stap verder dan andere opleidingen en combineren het hele proces van analyse tot implementatie. Van analyse, naar uw werkwijze, tot hoe u risicomanagement inricht en toepast in de praktijk. Wij hanteren bij deze opleiding een werkwijze waarbij de thema’s klantwaarde denken, leiderschap, integraal management, inzicht in financiën en innovatie centraal staan. Door met uw medecursisten te discussiëren, ontstaat er een interactief platform en optimale kennisuitwisseling. U kunt de opleiding uitbreiden met individuele coaching op uw werkplek.

Energizing Future Thought Leaders


info@managementbusinessschool.com
https://www.managementbusinessschool.com

De website van Management Busines School maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor u?